tisdag 19 augusti 2014

Shopping i Ströget och Nyhavn,

Shopping och Köpenhamn går ofta hand i hand. Och hela befolkningen kan lätt tolkas vara fashionabla och lite hipster inspirerade på många fronter.
Den mest kända shoppingen hittar du kanske vid Ströget. Områder är fylld av flera olika gator och du hittar budgetvänliga affären och lyxigheter såsom Cavalli, Illumi, Louis Vuitton & Michael Kors.

Själv satte jag kanske mest pengar i New Yorker och Créme Fraiché eftersom jag gillar att köpa något som vi inte har hemma i Finland. Rekommenderar dessa två affärer till unga kvinnor (budgetvänliga). Dock lönar det sig att besöka deras H&M affär! Den största jag nånsin sett!!!

Prismässigt så ligger nog Köpenhamn på ganska samma som hemma i Finland, förutom om vi diskuterar alkohol då vinner Danmark med lägre priser.Påbörjade dag två med lite morgonmål vid I-Bagel. Bra ställe om man vill få i sig ett ordentligt morgonmål. Dock kostar en bagel, färskpressad äppelsaft och kaffe ca 13€...

Tivolit (en av världens äldsta)om vi gick förbi varje dag var ca 500m från vårt hotel.


Illumi köpcentrum är ungefär Danmarks egna NK. Här vimlar det av massa olika härligheter! Märkeskläder, klockor och även på deras kosmetiska sida hittar du Sephora!


Hipster bilder från Nyhavn. Ganska mycket byggarbeten pågår som bäst i Köpenhamns centrum då de udvidgar metron. Men de har även lyckas sätta in små söta saker som förgyllar allas dagar. Här har vi t.ex. #happywall som finns lite före Nyhamn. Har du en penna, krita, tusch med dig kan du lämna ett litet meddelande till vem som helst!


Nyhavn med deras små söta hus i olika färger. På botten våningen finns restauranger och öppre planen fungerar de flesta som hotell. Som ni ser är det massor med turister! Härifrån kan man även ta en båt tur runt hela Köpenhamn och se de flesta kulturiska sakerna.

When in Denmark.. förstås måsta vi smaka på den traditionella Skagen måltiden vid Nyhavn. En riktig delikatess även fast jag själv personligen föredrar rågbröd.
Senare blev det en sväng till Christiania. Ni kanske har hört talat om chilligaste stället i Köpenhamn. Hela området är lite ghetto liknande och man får inte fotografera innanför


Only in hipster danmark..

 


Här besökte vi en dansk lokal bar : Den glade grisen som vi blev tipsade om. Här kan man dricka somersby för endast 3€Inga kommentarer: