fredag 21 november 2014

Lillajuls fest med kollegorna och en oväntad överraskning..

Torsdagen 20.11.2014 spenderade vi vår lilla julsfest med kollegorna. Kvällen börjades hos min granne där vi blev bjudna på ett champange glas före avgången mot "hohto-mini golf" (på svenska ljus mini golf???). Var första gången jag spelat det i total mörker men gissa vem som lyckades slå flest hole in one? ;) Vår team vann även tävlingen!


Efter tävlingen styrde vi nosen mot vårt bord som vi hade bokat vid E. Ekblom vin-restaurang som håller plats intill ån. Jätte mysigt ställe där även rummen var gamla vinkällaren. Gott vin och god mat. Tror min slutsumma på kvittot blev 48€? med inklusiv åtminstone 3 vinglas.


Efter detta begav vi oss vidare först mot Apoteket- en bar som jag inte rekommenderar till unga människor. Anlände till platsen såg mig omkring och konstatera att mellan åldern ligger på 50+. Så fick snabbt mina unga i sinnet kollegor att förstå att vi skulle vidare mot ingen annanstans än Blanko!
I slutet av kvällen hittade vi oss även till Venus där vi satt kanske resten av kvällen och njöt av karaoke och dans. 


När det sedan kastade ut allt folk från Venus började vår hemväg. Där vi lade märke till värsta lasershowen. eller rättare sakt sirener från utryckningsfordon.
Skämtade lätt om att det kanske har hänt något mord på universitetsgatan men då vi kom närmare såg vi att det fanns 8 brandbilar på plats och jag gissade att det var förstås mitt hus som brann.Stod utanför huset med två andra kollegor och kollade på för att få oss en bild om hur illa det var. Gick fram och frågade både polis och brandman om situationen och om jag kunde gå upp till min lägenhet som låg 2-3 fönster ifrån branden i ett s.k annat hus där byggnaderna är fast i varandra. Ingen visste förstås situationen så vi stod där en god stund, kastade hem ena arbetskollegan imellanåt tills jag ansåg kl 6.30  att jag kommer nog att frysa ihjäl om jag inte slipper in snart. Meddelade brandmannen att jag nog tänkte gå upp redan eftersom ingen vet situationen. När jag väl kommit ut från hissen på 7nde våningen blev jag stannad av två brandmän som kom rusande emot mig och stoppade mig från att öppna dörren. De berättade att de hade gått igenom hela huset och förberett både de som bodde i huset och sig själva för eventuell evakuering och behövde därför veta hur många människor som befann sig i huset och var de befann sig. Förstås kunde jag ju inte sova direkt efter all denna action och ifall det ännu behövde evakuera våra lägenheter också så jag satt där, drack finrexin och beskådade deras arbete utanför mitt fönster.
Lite efter kl 7 på morgonen gav jag upp av trötthet. Vågade dock inte byta om till pyjamas ännu ifall det blir att snabbt ge sig iväg så somnade på sängen med alla ytterkläderna på och lampan på i köket så att de inte säkert skulle glömma bort mig. 

Kan vara säga att jag är nog glad över att jag inte låg hemma och sovde då brandmännen kommit in. Skulle nog ha fått en sådan panik chock då jag är en människa som hatar eld så är glad att jag även hade kollegorna med mig gav ett lugnande intryck och erbjöd förstås hjälp ifall de behövdes.

Denhär bilden är följande dag kl 12.00, Då brannmännen ännu gör kontroller och kollar igenom skadorna på lägenheter och så vidare.

Vårt hus stor dock med inga synliga skador men trapphusen lider av stark brandlukt, För mig öppnades även en ny försäkring ifall det ännu händer något eller jag lägger märke till något som förstörts eller inte fungerar som det skall. 

Inga kommentarer: