tisdag 18 februari 2014

Kurs dag i Helsingfors och saknaden av staden.

 Så tisdagen bestod av en hel dag i Helsingfors. Dagen började med att jag steg upp 1 timme för tidigt för att jag trodde att min buss åkte redan kl 7.. Efter två timmars bussresa var jag framme vid Helsingfors och fick äntligen rusa till Metron. Redan känslan att åka ner för dom långa rulltrapporna vid köpcentrum Kampen fick det att väcka många känslor. Ni förstår, då jag studerade vid Helsingfors till kosmetolog fick jag dagligen åka buss, spårvagn och metro för att ta mig till skolan. Och visst gick det kanske ca 3 h per dag till att bara åka men egentligen så störde jag mig inte på det. Jag måste erkänna att jag gillar allt med metron, doften av tjära blandat med olja som kommer emot en då man åker ner för rulltrapporna. Vinden som slår en lätt i ansiktet då metron susar fram och stannar/åker iväg. Dom starkt orange/röda bänkarna som man sätter sig tyst ner på och läser alla skyltar som är fyllda med simpla visdomsord från vem som helst. Musiken man lyssnar på för att undvika ha någonsorts kontakt med okända människor. Den lugna rösten som meddelar vilken hållplats vi befinner oss på till näst. Spårvagnen har också sin charm och för att vara ärlig gillar jag spårvagnar mera än bussar. Dock hatade jag dem då jag övningskörde i Helsingfors för att få mitt körkort, haha! Hursomhelst, de är gamla, knakar och det är lätt att bara stiga på slå sitt HSL kort och sätta ner sig och vänta på att man är framme. 


Kursen från Loréal Luxe jag var på då handlade alltså om produktnyheter 2014. Där var märken såsom, Lancôme, Biotherm, Armani, Cacharel, Yves Saint Laurent, Diesel, Viktor & Rolf, Ralph Lauren och en nyhet som kommer att ta storm på marknaden Clarisonic.

Och hem kom jag förstås med några testprodukter som vi fick som gåva!

En annan sak jag också reagerade på är att Helsingfors blivit en väldigt attraktivt shopping ikon. En massa nya affärer har ploppat upp under det senaste året och där är bland annat en av min inrednings favorit affär som bara funnits i Sverige och Norge förut, GRANIT.
Både köpcentrumet Forum och Kampen har förnyat många av sina affärer och hela 3dje våningen på Forum var ny!

Kom hem med två nya kepsar som jag hittade på rea som kan vara bra att ta med sig på semestern, en ny bikini och en ny skjorta i min favoritfärg för tillfället lightning blue ! (kommer inte på vad färgen heter på svenska..) ström blå kanske?Inga kommentarer: