måndag 17 februari 2014

Starka åsikter och tankar, betty talar ut.

Det här slår varje människa någongång.
Det här med att bo i ekorrs hjulet. Hur många gånger har inte känslan slått en själv och jag skulle kunna sitta och diskutera ämnet i flera timmar.
Att regeringen och den finska styrelsen får det att se ut som livet skall vara skrivet på ett manus.

Inte så konstigt att de flesta 16-17 åringar inte har nån aning vad de skall göra med sitt liv efter att det går ut grundskolan.. låt oss inse faktan, den finska jobbmarknaden sjunker den med och vi har de senaste veckorna fått huvudrubrikerna på tidningara "_______ säger upp över 500 anställda"

Tänk att vi lever i ett samhälle där folk tittar snett på dig om du inte har ett jobb, du inte går i skola eller inte har någon hobby. Och att regeringen frågar sig själva "hur kan det finnas så många ungdomar som är arbetslösa?"

Tänk att vi lever i ett samhälle där folk intalar sig att "jamen finland har bra yttrande frihet." och ändå är det många som går runt och känner sig obekväma. Obekväma pga att bära ett skal, en image som inte beskriver dem själva. En image som består av de senaste läderskorna från ett typiskt commerical brand och en 65€ parfym som de köpt pga en tv reklam som snurrar titt och tätt.

Att samhället påpekar hur människor får se ut hur de vill och att de inte är ytliga men ändå bör du "inte ha synliga tatueringar elr piercingar under arbetstiden". Och klä dig efter en viss modell.

Att människan här blivit så rädd för att stå på sig själv. Att "sticka ut" som det heter i vårt samhälle. Både inom stil och mode zonen och inom framtidsfrågor.
Att flera människor jobbar inom en bransch de egentligen avskyr för att de inte vågar chansa på en ny karriär. Och ändå frågar vi oss själva varför finland är ett av de länder som äter mest anti-depressiva preparat.
- Jag köper inte  meningen "jamen det är pga den mörka höst och vinter perioden."

Hur konstigt samhället kollar på dig då du säger att du inte vet vad som händer till nästa och inte vet hur du skall försörja dig. Och för att inte tala om pressen som uppstår av den onskefulla papperslappen som styr världen. Pengar.

Den onskefulla papperslappen som får många människor att tappa begreppet om värde eller får dig att bli så besatt av att jobba så du glömmer bort att leva ett liv.

Många av er sitter säkert och funderar på "vad vet denna tjej om livet?"  Jag kan berätta er att då du jobbar inom skönhetsbranschen / vård stöter du på en hel del människor i åldern 5-80 år. Många berättar och de flesta kan man redan läsa av på kroppsspråket. Det ni, är någonting jag kan säga att jag lärt mig av alla mina kunder under mina två år som kosmetolog.

Inga kommentarer: