lördag 29 mars 2014

Isla Mujeres ( & en av världens mest omtalade strand)

En grej som jag verkligen gillade stort var ön Isla Mujeres. Den ligger placerad lite utanför Cancun och man kan lätt ta sig över med en färja och tillbaka för priset 250 mexikanska peson dvs ~15,15€.
Färjan går från platsen Playa Tortugas (brevid hotellet vi bodde på). Resan räckte kanske max 25 minuter. Kom dock ihåg att då ni reser till Isla Mujeres bör ni ha en bio nerbrytande solkräm som är skonsamt för miljön med er då de vanliga är förbjudna att använda! Dessa finns det gott om att köpa i Mexiko så stressa er inte i onödan med att skaffa solkrämer före resan. Och ta gärna rätt så mycket kontanter med er och gärna små pengar också. Är inte 100% säker på att de godtar kortbetalning där.
 
Färjan från Playa Tortugas till Isla Mujeres (i bakgrunden). Bli inte förvånade om det finns en entertainer ombord på färjan och sjunger något på spanska. Donera gärna nån liten peng till dem! De lever nämligen på de pengarna de får av att sjunga.
 
Punta Sur, Isla Mujeres kvarblivna maya indian ruin. För att ta sig fram enda till ruinerna kostar det 30 mexikanska peson ~1,80€.

The Garrafon Natural Reef. Världens näst största korall rev. Är lite ledsen över att vi inte bestämde oss för att ta oss ner till området. På Garrafon kan man göra massa olika aktiviteter bl.a. åka zipline över vattnet, simma med delfiner, snorkla, ta det lugnt på hängmattor och beundra vyn. Jag kommer definitivt nästa gång jag åker till Mexiko att åka hit.

The North Beach. Räknas till en av världens vackraste stränder. Håller definitivt med. Service får man även då man hyr solstol & parasol. Tycker jag såg resan häftigaste drinks här! 


Detta ställe blev jag lite ledsen av. Det var ett ställde där man kunde se på sköldpaddor och olika fiskar. Tyvärr var sköldpaddorna så dåligt skötta att vi fick riktigt dåligt att vara tillsist och gick därifrån efter ynka 3 minuter. Gå inte hit. Ni betalar dessutom ett inträde här också på 30 mexikanska peson ~1,80€.


Hyr absolut en golfbil och kör genom den 7 km långa ön! Det ni behöver är ett körkort som lämnas som pant och att hyra bilen för en hel dag kostar 500 peson ~30,25€. Lite dyrare men tro mig, detta är lättaste sättet att ta sig fram på ön!


Inga kommentarer: